| | | |

Ангел Джамбазки гневен: Нямаме сътруднички тип Мата Хари

“Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива.”

Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод разследване на Euobserver, в което се твърди, че бивша дългогодишна асистентка на крайно десен български евродепутат е заподозряна в съмнителни връзки с руското разузнаване.

Тя е действала като посредник между руските спецслужби и европейски служители. Въпросната сътрудничка променя името си и кандидатства за стажове в програми на Европейския съюз и в медии в Брюксел, пише онлайн изданието.

От медията публикуваха пълния отговор на Ангел Джамбазки до нея:

“Отговарям Ви от името на делегацията на ВМРО, на която съм председател. Отговарям Ви на родния ни български език, вярвам, че ще ме разберете.

Делегацията на ВМРО не е наемала сътрудник или сътрудничка с подобен профил. Нямаме сътруднички тип Мата Хари, които да си сменят имената, нямаме сътруднички йоги, нямаме сътруднички, които да са специализирани в обикновени, терапевтични или шиацу масажи. Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива.

Имаме обаче, сътрудници, родени в днешна Украйна. само прил нас, само в делегацията на ВМРО. За тях фалшивата новина, повод за вашия въпрос е тежка обида. За мен също.

Позицията на българската делегация на ВМРО в ЕКР е повече от ясна в безусловна подкрепа на Украйна и против неоправданата Руска агресия, факт който може да бъде проследен в гласуванията и изказванията.

За разлика от гласуванията на коалиционните партньори на ДБ в ЕП по темата. За разлика от позорната позиция на българското правителство, младша част от което е ДБ, което позорно се скри по темата с реалната помощ за Украйна.

Изнесената от EUobserver информация не типично безадресна, в който въпросната сътрудничка е работила в ЕП, което предполага детайлен анализ на всички сътрудници на всички представители в ЕП от 2007 г. насам.

Позорен, срамен, антижурналистика е опитът на някои български т.нар. “медии” чрез непочтени внушения, инсинуации и спекулации да се опитват да очернят името на нашата делегация.”

снимка Архив

Similar Posts