| | | |

Балабанов отново скочи на Кирил Петков и каза може ли да има правителство

“Логиката е като седнем заедно да направим програмата. Важното е да направим опит и да видим дали такъв тип система е работеща”.

Това заяви в ефира на БНТ Станислав Балабанов от “Има такъв народ”.

“В политиката избираш по-малкото лошо. В началото, когато говорихме с тези хора, видяхме, че са млади, завършили престижни университети, можещи… А шест месеца по-късно ги виждаме ояли се с власт!

Обществото иска да има стабилност. Но досега това лежеше на фалшивите обещания на премиера. Същият човек заяви, че цената на газа ще е четири пъти по-евтина”, заяви Балабанов.

“Ние не желаем министър-председател да е Кирил Петков. Той спокойно може да бъде народен представител или лидер на партията си, но не и премиер.

Ние от избори не се страхуваме. На социологически проучвания е трудно да повярваш. Ако се стигне до избор, българските избиратели ще решават. Българският народ е наш работодател и иска ние да работим. На някои хора обаче, много им хареса властта, да пътуват с правителствени самолети и т.н. По-добре е да постъпиш правилно и да си на страната на истината”, добавя още той.

“Да не забравяме, че ГЕРБ продължават да са силни на местна почва. Ние ги махнахме от власт, но в момента те се връщат заради създадената ситуация в държавата. Когато говорим за мафия, трябва да знаем, че тя прави всичко възможно, за да се задържи.

В момента имаме една напълно нормална комуникация в Народното събрание. Или избираш едната страна и се опитваш да правиш нещо за тази държава. Или другите, с които се борихме 12 години…

При една напрегната обществена ситуация септември месец, пак ще бъдем вкарани в изборна ситуация. А изборите в тази политическа обстановка, ще затлачат още повече работата на Народното събрание.

По отношение на изгонването на руските дипломати, всички знаем, че Кирил Петков допусна грешка. Този тежък дипломатически скандал, в който ни вкара, ще носи тежки последствия оттук нататък.

Сега ще видим какво ще кажат експертите, какъв е правилния път и да се опитаме да намерим баланса. Защото, уверявам ви, септември месец, с цените на газа може да достигнем до такава ситуация, че българското общество няма да се интересува кой точно е сбъркал.”

снимка Архив

Similar Posts