| | | |

ГЕРБ: Беше извършен пореден саботаж за разкриване на истината за Gemcorp

„Преди малко, беше извършен пореден саботаж за разкриване на истината за Gemcorp“, съобщи депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова.

снимка Архив

Председателят на временната комисия от БСП е отказал да подложи на гласуване предложението на ГЕРБ-СДС, с което Народното събрание да задължи Министерски съвет да прекрати меморандума.

„С това си действие наруши процедурните правила. Председателят на ДАНС беше категоричен в оценката си“, допълни Трифонова.

По време на създаването на комисията стана ясно, че в деня на подписване на меморандума е било излъгано за компанията, с която е подписан. Оказа се, че министерство на енергетиката е публикувало информация за съвсем различна компания и че е подписан договор с офшорка.

„Излъгаха и за проверката, възложена на ДАНС – такава предварителна проверка не е имало. Беше възложена повторна проверка, резултатите от която все още не са оповестени.

Министър-председателят не знаеше с кого е подписал договор. Компанията е свързана с руски капитали”, припомни още депутатката Десислава Трифонова.

Премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев и Александър Николов пък ще бъдат изслушани в петък по време на комисията.

Председателят на комисията Емил Георгиев пък заяви, че меморандумът според него не е опасен.

снимка Архив

Similar Posts