| | | | |

Гранатомет открит сред незаконния арсенал в Бургас, задържани готвили покушение? ВИДЕО и СНИМКИ

Гранатомет е сред открития внушителен незаконен арсенал в Бургас, съобщиха на извънреден брифинг директорът на полицията старши комисар Калоян Калоянов и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

снимка МВР

Намерени са 9 пистолета различен калибър, два автомата “Калашников” и две пушки, като боеприпасите за тях са общо 719.

снимка МВР
снимка МВР

Има и 5 броя заглушители и 3 самоделни взривни устройства, които били изключително добре направени според старши комисар Калоянов.

снимка Кадър

90% от откритите оръжия са със заличени фабрични номера. Арсеналът е намерен в автомобил на територията на курорта Елените, а двамата задържани първоначално са се укрили и са издирвани седмица.

48-годишният Щерион Джамбазов и 24-годишният Никола Батилов са се предали на 18 юли. Те не са криминално проявени до момента.

В домовете им в Поморие са открити 23 кг готова марихуана, 400 саксии и всичко необходимо за отглеждане на тревата.

снимка МВР

Предполага се, че е била предназначена за турския пазар, където цената е в пъти по-висока от тази у нас.

Срещу двамата, които вече са с постоянен арест, са повдигнати по 2 обвинения – за държане с цел разпространение на наркотици и за незаконни огнестрелни оръжия, уточни прокурор Чинев.

Назначени са много експертизи, част от които трябва да докажат дали с някой от оръжията е извършено престъпление. Относно открития гранатомет комисар Калоянов каза, че засега няма данни за готвено покушение срещу конкретно лице, но оперативните действия продължават.

Similar Posts