| | | |

Любомир Каримански хвърля боб: Третият мандат ще стане

Мисля, че ще се случи третият мандат или поне аз бих искал. Не съм чул ултиматумът, който е поставен. Ние сме „за“ антикорупционният закон да се приеме. Нека да видим какви ще са нормите, как ще бъдат разписани точно и ще реагираме по-нататък. Това заяви Любомир Каримански от Има такъв народ пред журналисти преди заседанието на Комисията по бюджет и финанси.

Думите му са по повод консултациите за съставяне на правителство с третия мандат на президента, връчен на БСП.

Той добави, че не е обсъждано в парламентарната им група името на Бойко Рашков като председател на КПКОНПИ.

„Според мен е по-важно какъв закон ще приемат, защото ние не правим закона според човека, а правим закона да бъде устойчив, да бъде стабилен във времето и не е необходимо да променяме един закон често. Това е целта – законодателството да бъде стабилно“, подчерта той.

„Имахме уточнявания по този закон. Би трябвало в хода на дискусиите между първо и второ гласуване всичко това да бъде доизработено“, коментира Каримански.

На въпрос дали от ИТН са готови с техните предложения за управленска програма, Любомир Каримански заяви: „Да, обсъждали сме една голяма част от тях. Това, което ни беше предоставено се припокрива и с коалиционното споразумение и с това, което и ние отстояваме. Не мисля, че има кой знае какви различия, по-скоро неща, които в детайли трябва да уточним“, каза още той.

„Стига с тези остри думи. Смятам, че има много по-важни неща, като това да устоим на кризата, която се задълбочава , на рецесията, която ни очаква вероятно. Виждате, че ЕЦБ най-вероятно ще увеличи повече лихвата, отколкото възнамеряваше в началото, което ще повлияе и на корпоративните кредити, а това не е малко“, предупреди политикът.

На въпрос дали е готов да поеме поста на министър на финансите, Любомир Каримански отговори така:

„Не съм нито обмислял, нито готов. По важно е да се види програмата, политиките, които вътре ще бъдат разписани и нека не забравяме, че основното преди програмата е да намерим обща комуникационна стратегия и план на работа“.

снимка Архив

Similar Posts