| | | | |

Отървахме се: Посланиците на ЕС включиха в “черния списък” рокерския клуб “Нощните вълци” СНИМКИ

Посланиците на ЕС включиха в “черния списък” рокерския клуб “Нощните вълци”, който е близък до Владимир Путин. Това съобщи електронно издание “ЕЮ Обзървър”.

снимка Архив

Освен това на “вълците” не се позволява да влизат на територията на съюза. Изданието припомня, че рокерите на Путин в Европа освен в България, имат клубове в Западните Балкани, както и в Германия, и в Латвия.

Забраната поименно засяга ръководителя на клуба Алексадър Залдостанов с прякор Хирурга. Той е посочен както като приближен на Путин, така и като организатор на мотопоходи в Европа, скандализирали Полша и други държави. Той е бил организатор на пропагандни сборища в Крим, където е наричал Запада “сатанинска сила, похитила Киев”. Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се представя за “президент на европейския клон” на клуба.

снимка Архив

Ултранационалисти от “Нощни вълци” участват като доброволци във войната в Украйна и извършват диверсионни акции. Клубът получава финансиране от руската държава, която насърчава неговите “патриотични” изяви.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 г. Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на традиционната руска култура.

снимка Архив

Similar Posts