| | |

Руският газ вече е във Варна, ето кой го докара СНИМКА

Руски кораб с вагони-цистерни на “Газпром” в момента се намира в пристанище Варна, съобщава “Труд”.

Slavyanin (IMO: 8300169), специализиран в превоза на железопътни състави, е в България от 17 юли.

По данни на MarineTraffic от 17 юли плаващият под руски флаг кораб Slavyanin (IMO: 8300169) се намира в пристанище Варна, България.

Фериботът с 50 вагона, плаващ под руски флаг, е построен през 2010 г. в корабостроителницата “Южен Севастопол”, за да оперира между пристанище Кавказ и пристанище Варна, България, уточнява Ukrainian Shipping Magazine.

Проверка в сайта Vesselfinder.com потвърждава това:

Преди седмица стана известно, че руските износители ще започнат да доставят втечнен газ пропан-бутан (liquid petroleum gas – LPG) за България през грузинското черноморско пристанище “Поти” през юли, след като традиционните маршрути за износ все още са затворени. Това твърдят търговци, цитирани от Ройтерс.

По данни на Refinitiv Eikon през юли около 3000 тона пропан-бутан от Сургут ще бъдат транспортирани с железопътен транспорт до Поти в Грузия, а след това с морски ферибот до Варна, като от Сургут газ доставят “Газпром” и “Сургутнефтегаз”.

Русия спря доставките на пропан-бутан за Украйна още на 24 февруари, когато започнаха бойните действия, а също така спря железопътния транзит на пропан-бутан за Румъния, Унгария и Молдова през Украйна, задължавайки износителите да търсят нови маршрути

Similar Posts