| | | |

Симов: С всеки можем да разговаряме, стига да приема програмата, без ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”

Различията са факт, продължавам да смятам, че има шанс да се състави правителство. Да седнем да говорим и да видим онова, което ни обединява, това е смисълът на третия мандат.

Това заяви по bTV депутатът от БСП Александър Симов. Програмата е документ, който да бъде обогатен, готови сме да отчетем и предложенията на ИТН, заяви той.

Процесът на преговори с 4 партии е пълен с подводни камъни, а се изрекоха и думи и трудно се дава назад. Така че приемаме или да гледаме интересите на България, или да отиваме на избори. Самата парламентарна група на ИНТ може да бъде включена в промяната. Избирателите им искат промяната, заяви още той.

Необходимо е да не се фиксираме върху това, което беше казано. С всеки можем да разговаряме, стига да приема програмата, без ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”, каза депутатът.

Той смята, че Кирил Петков не може да бъде премиер с грешката, според него, с изгонването на 70 руски дипломати.

Не е моя работа да определям кой да е премиер.Смятам, че Асен Василев е кандидат за добър министър-председател. Харесва ми, че е десен човек, който в тази ситуация на криза изрече една реплика – ако трябва да избира да робува за нулев бюджетен дефицит и достоен живот на хората, би избрал достойния живот.

Името на Никола Минчев е достойно за уважение, когато ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” му отнеха главата. Той е готов, показа ниво на диалогичност, като председател на НС. Диалогичността е от ключово значение, смята депутатът.

Лорер има качества, той също е възможен вариант, ако получи подкрепа.

Ако стигнем до име на премиер, то значи преговорите вървят. Добрият вариант е разговор с всяка парламентарна група.

снимка Архив

Similar Posts