| | | |

Асен Василев прати ревизия за строежа на стадионите и на още пет обекта в Пловдив

Ревизия как се харчат публични средства за стотици милиони левове от община Пловдив е назначил финансовият министър Асен Василев. “От няколко дни са при нас. Настанили сме ги в една стая и им предоставяме всички документи, които поискат”, потвърди зам.-кметът по финансите Величко Родопски.

Служителите от АДФИ гледат под лупа плащанията по строителството на двата стадиона – “Христо Ботев” и “Локомотив”, за които правителството на Бойко Борисов отпусна 37 милиона лева, а общината продължава да дофинансира с още.

Ревизия се прави и Водния цикъл, в който се влагат 115 млн. лева, както и на разширението на ул. “Даме Груев”, което е на стойност 7 млн. лева.

Под прицела на ревизорите са още строителството на детска градина в район “Тракия” и проекта “По крепостните стени на Филипопол”, който предвижда реставрация на Небет тепе и Източната порта. Средствата по него са в размер на близо 7 млн. лева.

“Нямаме никакви притеснения, защото никога не сме плащали авансово, както това се е случвало в държавата, а чак когато са приключили дейностите. За стадионите още не са изразходвани парите. Например за “Христо Ботев” от отпуснатите 25 млн. лева са усвоени 13 милиона”, каза Родопски.

Ревизията е разпоредена лично от финансовия министър в оставка Асен Василев, твърди “Марица”.

Останалите обекти, които АДФИ проверява, са санирането на пет жилищни блока в размер на 3,5 млн. лева и детската градина в “Тракия” за 4,5 млн. лева.

снимка Архив

Similar Posts