| | | |

БСП сяда на масата за преговори за кабинет с “Има такъв народ”

Консултациите на БСП за съставяне на правителство с третия проучвателен мандат продължават днес със среща с парламентарната група на “Има такъв народ”. Разговорът е насрочен за 14 часа.

Вчера левицата проведе половинчасови консултации с най-голямата парламентарна група – тази на “Продължаваме промяната”.

Постигнато бе съгласие за приемане на програмата на досегашния кабинет.

Условието на ПП за участие в кабинет с мандата на БСП е да номинират за премиер вицепремиерът Асен Василев, който заяви след срещата:

“Това, което се разбрахме, е, че ще използваме вече изработената програма за разговорите оттук нататък. Единственото условие, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, което да се докаже като по време на преговорите се приеме Закона за КПКОНПИ и се избере г-н Рашков (Бойко Рашков – б.р.) за шеф на Комисията за противодействие на корупцията”.

От “Има такъв народ” са склонни да променят законовите промени, заяви председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански:

“Ние сме за Антикорупционния закон да се приеме, нека да видим нормите какви ще бъдат, как ще бъдат разписани точно и от там нататък вече ще реагираме по-нататък. Но според мен по-важно е какъв закон ще приемем. Защото ние не правим закона според човека, а правим закона, за да може да бъде устойчив, да бъде стабилен във времето и не е необходимо да променяме един закон често”.

От ИТН обаче държат на своя ултиматум – Кирил Петков и Асен Василев да не са част от бъдещ кабинет.

снимка Архив

Similar Posts