| | | |

ГЕРБ към БСП: Ако се съобразите с това условие на ПП, ще ни обявите директна война

ГЕРБ поиска справка от БСП, които получиха третия мандат, кои са 22-та закона, необходими за получаване на парите по Плана за възстановяване. В декларация от името на група Десислава Атанасова предупреди социалистите, че правителството на Кирил Петков е заложило „повече мини“ в преговорите с ЕК.

„Правителството не просто е изготвило лош План за възстановяване, а е направило този План неизпълним, като е обещало закони на килограм в Брюксел“, предупреди Атанасова.

По думите й са парите са обвързани с неизпълними условия, а НС не ги е чело, защото още не са написани.

Очевидно Народното събрание за поредна седмица се движи извън дневния ред на българско общество. Това заяви в декларация от името на ГЕРБ-СДС председателят на ПГ Десислава Атанасова.

“Тази седмица, под ръководството на БСП, се водят преговори за правителство. Винаги сме уважавали БСП като системна партия, въпреки идейните ни различия, ако те реализират мандата, те ще носят пълната отговорност. Не ни е безразлично накъде ще поведат страната.”

Кои са 22-та закона, които трябва да бъдат приети, за да дойдат парите по Плана за възстановяване и развитие, попита Атанасова и поиска тази информация да бъде представена публично. Така ще падне маската, зад която всички се крият, че без тези закони България е загубена.

Не 22, много повече мини е заложило правителството на Кирил Петков по Плана за възстановяване. Обещали са закони на килограм, които не са написали. Това е издевателство над правния процес, каза шефката на ПГ на ГЕРБ.

Според нея България така е обречена на бедност от правителството на Кирил Петков. “Иначе БСП ще обезврежда мините с голи ръце.”

Относно настояването на ПП Бойко Рашков да бъде начело на Антикорупционната комисия, за да подкрепят кабинет с третия мандат, председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни, че името на Рашков се свързва с терор над избирателите, както и с незаконни арести на бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

За ГЕРБ Рашков е символ на милиционерски терор, който лидерите на ПП – Кирил Петков и Асен Василев, прилагат в 21 век.

„Те искат да го ползват за персонална бухалка, за политически рекет. Ако го приемете, ще обявите война на нас и не само. Това е системен опит за ликвидиране на политическата система и опозицията. Ще обявите война на ГЕРБ, правораздавателната система и гражданското общество.

Разбираме, че сте подложени на брутален рекет, но каквото и да ви обещаят, ще ви излъжат. Тяхната цел не е да участват в правителство, а да овладеят силовите структури и да спечелят служебно предстоящите избори. Те искат властта цялата за себе си. Не допускаме, че БСП ще е толкова заслепена, за да приеме действия, които ще сложат край на политическата система.

“Каквото и да ви обещаят, ще ви измамят. Извиват ви ръцете да назначите Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, пак ще останете с пръст в устата, правителство пък няма да има”, каза Десислава Атанасова.

“ГЕРБ ще издържи, ще използваме всички законови средства, за да спрем хаоса.”

Пред вас има два избора, колеги от БСП – или да се подчините на рекета, или да отидем на избори. Изборът е ваш.

След това бе отнета думата на Георги Свиленски, който се противопостави на декларацията на Атанасова.

снимка Архив

Similar Posts