| | | |

ИТН след преговорите: Името на Бойко Рашков остава на масата

По голяма част от управленската програма сме на едно мнения, но имаме някои различия. Имаме и наши предложения, заяви Тошко Йорданов след консултациите с БСП. Не сме слагали червени линии, не сме обсъждали имена, уточни той.

Името на Бойко Рашков е на масата, но за премиер въобще не сме разговаряли, уточни той. Програмата не е Библия и Светото писание, уточни той.

Разговорът беше много конструктивен, и управленската и законодателната програма се припокриват с нашите виждания – товва е коалиционното споразумение, заяви Ива Митева след срещата с БСП.

Това законодателство трябва да се приеме. Затова ще подкрепим Антикорупционния закон в комисия с всички забележки и възражения. Но ще настояваме за обществено обсъждане, заяви Ива Митева.

Ще подкрепим и процедурните правила за шеф на КПКОНПИ, за това настояваме от януари, още при подаване оставката на Сотир Цацаров. Надяваме се да бъде избран най-достойния кандидат. Нямаме остро възражение срещу кандидатурата на Бойко Рашков, но записването на конкретно име обезмисля процедурните правила, уточни бившата парламентарна шефка.

Не сме против, но първо трябва да се приемат процедурните правила. Иначе означава директно да влизаме и да го избираме, уточни Митева. Името на Рашков остава на масата, каза тя.

Нека да се придържаме към фактите, не сме обсъждали персонален състав и структура на МС. Като се стигне до подобни разговори, ще говорим. Всеки депутат може да спекулира със собствени имена. Това отвърна Йорданов на куп еднакви въпроси на журналистите ще приемат ли Асен Василев за премиер. Не сме слагали червени линии, уточни Йорданов.

Similar Posts