| | | |

Митева към БСП: Да загърбим егото си, впрягаме сили за нов кабинет ВИДЕО

Даваме си сметка каква отговорност тежи върху нас. Искаме да изясним няколко въпроса – да започнем с принципните неща. Декларираме сериозно намерение да опитаме да направим правителство, с оглед на това, което ни чака следващите месеци.

Нямаме намерение да губим време в излишни преговори. Да си кажем – да, или отиваме на избори. Искате ли сериозно и твърдо да опитаме да направим правителство. Искаме да стъпи върху управленската програма. Това заяви на преговорите с ИТН днес Корнелия Нинова.

Нинова призова ИТН да дадат своите предложения по програмата.

Загрижени сме за хората, за бедност, за законите, които трябва да приемем, вметна Нинова.Нека не разговаряме за структура и персоналенс състав на МС, призова вицепремиерът в оставка.

Благодарим за поканата. Когато някой е мандатоносител, трябва да постъпва като вас. Благодарим, че не обикаляте един по един, за да им обяснявате. Ние, още от началото смятаме, че е добре да се направи правителство от същите 4 партии. Не смятаме, че трябва да се върви на избори. Трябва да има диалог, това не е изнудване.

Програмата до голяма степен покрива коалиционното споразумение, което имахме, заяви Тошко Йорданов. Той обясни, че идват с готови предложения.

Ще покажем дали имаме капацитет да управляваме. Готови сме на конструктивни разговори. нашето категорично мнение е, че избори не са необходими, защото няма да доведат до по-добри резултати, а ще задълбочат кризата, заяви и Ива Митева. Ако сме отговорни, да направим всичко възможно, загърбвайки егото си, добави тя.

Преди първия кръг разговори, Станислав Балабанов каза, че ИТН ще имат предложения като промени в Закона за личната помощ. ИТН винаги е била за борба с корупцията, но при ясни условия и ясен законопроект, така той отговори на въпроса дали хората на Слави Трифонов ще подкрепят Бойко Рашков начело на КПКОНПИ. Това е въпрос на разговори, изтъкна Балабанов.

По време на консултациите при президента преди връчването на третия проучвателен мандат ИТН заявиха, че няма да поставят червени линии при преговорите за ново правителство в рамките на настоящото Народно събрание. Те продължават да отстояват позицията си за кабинет без участието на Кирил Петков и Асен Василев.

Similar Posts