| | | |

Битката за корпоративните интереси вече става на живот и смърт. Арестът на Бойко Борисов беше отчаян политически акт

„Третият мандат щеше да има по-голям шанс, ако беше връчен на „Демократична България“. Полукорпоративните и полуполитическите нови партии поставиха много лоша рамка в отношенията помежду си, докато старите, улегналите и систематични формации спазваха възпитания тон и се опитаха да намерят изход от ситуацията“.

Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред Нова нюз.

снимка Архив

„ПП и ИТН не са чисто политически формации и това е драмата. Корнелия Нинова е права, че най-трудно на консултациите ще бъде да ги накара да седнат на една маса.

Битката за корпоративните интереси вече става на живот и смърт. Ние не знаем какви точно са те, но разпадът и конфликтът не е заради лошия нрав на ИТН. Ние сме заложници на корпоративни интереси, които до голяма степен контролират лидерството в ПП и ИТН. Единственият изход е да седнат и да се спазарят.

Консултациите изглеждат като брутални бизнес преговори. В същото време има копнеж по нещо започнато, оплескано и недовършено. Нямам съмнение, че миленианското поколение ще подкрепя „Продължаваме промяната“, но очаквам тя да се радикализира, тъй като тъжната истина е, че важните обещания не се състояха.

Много им е важно да покажат, ако отидем на избори, както се очертава, че са направили всичко възможно за борбата с корупцията“, каза още Александров.

„Отношенията между ИТН и ПП са типични за семейство, в което има насилие. Едните казаха, че ще подкрепят правителство без Петков и Василев, а другите им отговориха огледално.

Фигурата на Бойко Рашков е спорна. Става дума за подготовката на избори, на които отново ще се заложи главно на свирепото противопоставяне, на радикализацията и на взаимните обвинения.

Арестът на Бойко Борисов беше отчаян политически акт, който завърши с публично унижение за авторите му и правна и морална катастрофа“, коментира

снимка Архив

Similar Posts