| | | |

Карадайъ: ПП е провалът на Прокопиев. В основата на това нещо “Продължаваме промяната” стои нарушаването на Конституцията

В основата на създаването на това нещо, наречено „Продължаваме промяната“, което все още не е партия, стои нарушаването на Конституцията на Република България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на парламента в процедура по начина на водене на и.д. председателя на НС Мирослав Иванов.

Повод бе бурна дискусия в залата, след като Конституционния съд обяви за противоконституционен избора на Станислав Тодоров за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). ГЕРБ поиска незабавна рокада в КЕВР.

От името на ДПС Рамадан Аталай настоя премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов спешно за се явят в парламента, за да се вземе адекватно решение. Предстои изключително тежка зима, КЕВР не може да стои без председател, каза Аталай.

В основата на това нещо “Продължаваме промяната” стои нарушаването на Конституцията. Обявено бе от Конституционния съд. Нарушаването на законите на страната е емблемата на това нещо ПП – “Провалът на Прокопиев”, заяви Мустафа Карадайъ.

Нарушаването на Конституцията за тях е патриотизъм, клетвопрестъпничеството е героизъм, а лъжата за тях е норма на поведение, категоричен бе Карадайъ.

Това трябваше да напомните на г-жа Теменужка Петкова, когато те излизат тук от тази трибуна с тази загриженост за състоянието в енергетиката, препоръча лидерът на ДПС.

Карадайъ припомни, че държавата се намира в изключително тежко състояние, системата на енергетиката – също, а предстои една изключително тежка зима за българските граждани.

Все още вие продължавате да влошавате ситуацията в сферата на енергетиката, каза на мнозинството Карадайъ.

Similar Posts