| | | |

Отцепниците на Слави към БСП: Бъдете нащрек с “Има такъв народ”

Лидерът на БСП Корнелия Нинова да внимава и да не вярва лесно на заявките на “Има такъв народ”, че ще работят за ново правителство в рамките на този парламент.

За това предупреди министърът на спорта в оставка Радостин Василев в началото на срещата между него, БСП и петимата, напуснали хората на Слави Трифонов депутати.

Това е последната среща, която социалистите днес организират, част от преговорите за сформиране на ново правителство. По-рано те се срещнаха с представителите на “Демократична България”

Уважаваме позицията и мнението ви като народни представители. С вас, може би, разговорът ще ние е по-лесен, защото участвахте в подготовката на програмата още с първия мандат на ПП. На тези първи разговори поставяме на масата само програмата.

От ИТН получихме предложения за промени, ще ви ги предоставим писмено и официално, обясни в началото Нинова. Тя отново подчерта, че разговорите за персонален състав на Министерския съвет ще започнат едва, след като има съгласие по програмата.

Благодаря ви за уважението. Напълно сигурни сме, че БСП иска съвсем сериозно и отговорно да формира работещо правителство и не търсите просто фиктивен разговор. С колегите участвахме много активно при разработването на програмата и на експертно ниво притежаваме капацитет, отвърна й Василев.

Наясно сме, че българският народ очаква в настоящия момент да няма избори и ще направим всичко нужно, макар и тези шест гласа да не са напълно достатъчни и да не са необходими, ако имате подкрепата на ИТН, считаме, че те са много важни, подчерта той.

Изразяваме изключителен скептицизъм към изразената диалогичност от ИТН. Предупреждаваме ви да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха и трябваше да го покажат и по време на действащото правителство.

Те не го направиха и при първия мандат, надявам се вие като лидер на БСП да ги обедините под общи политики и цели, и да оставим на втори план персоналният състав на евентуален Министерски съвет, коментира още той.

снимка Кадър

Similar Posts