| | | |

Рамадан Аталай: Няма шеф на КЕВР, няма газ, няма производство, Кирил Петков да се яви в парламента

Конституционният съд взе решение, за което ние от тази трибуна ви предупреждавахме. Председателят на КЕВР много ясно знае, че не беше човекът, който покрива критериите, припомни народният представител от ДПС

Ситуацията в енергетиката с всеки изминал ден става все по-тежка. Не само с липсата на доставки на газ, но и с производството. Това заяви народният представител от ДПС Рамадан Аталай от парламентарната трибуна.

Повод бе бурна дискусия в залата, започнала след като Конституционният съд обяви за противоконституционен избора на Станислав Тодоров за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). ГЕРБ поиска незабавен избор на нов шеф на КЕВР.

Рамадан Аталай се обърна към и.д. председателя на НС Мирослав Иванов:

“Моля Ви много сериозно да се ангажирате и да дойдат в Народното събрание – министърът на енергетиката, договарящият газ и цените на газа, председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране. Разбира се, и тези, които отидоха и се срещнаха в Америка да сключат доставките на газ с определени зам.-министри.”.

Не можем да продължаваме заседанието така, смятайки, че нищо не се е случило в България, каза Аталай, напомняйки, че в този момент залата гледа изменения в Закона за хазарта.

Конституционният съд взе решение, за което ние от тази трибуна ви предупреждавахме. Председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране много ясно знае, че не беше човекът, който покрива критериите. Председателят на комисията по енергетика в парламента много добре знаеше, че правилата, които тогава ги предложихте, не са тези, на които този председател отговаря.

И сега вие, игнорирайки всичко, предлагате, да продължаваме да приемаме едни закони, които са без всякакво значение, възмути се Аталай.

Колеги, идва зима. Нямаме председател на комисията, нямаме газ, няма да има производство на електроенергия. Стара Загора се чудят как и по какъв начин да произвеждат въглища, за да могат да ни отопляват. Затова са дошли днес тук – да чуят и да видят по какъв начин се ръководи парламентът, каза още Рамадан Аталай.

Народният представител от ДПС призова:

“Прекратете заседанието, помолете министър-председателя, министъра на финансите, председателя на комисията по енергийно и водно регулиране и министъра на енергетиката да дойдат, за да може да се вземе онова решение което е необходимо за страната.”.

Similar Posts