| | | | | |

Сводка от ПППП (да се чете като Продължаващото Погазване на Правото от Правителството) за последните 24 часа

от фейсбук профила на Любомир Талев

снимка Архив

Сводка от ПППП (да се чете като Продължаващото Погазване на Правото от Правителството) за последните 24 часа:

1.Конституционният съд обяви, че да смениш правилата по средата на избор за председател на КЕВР при вече заявени кандидатури, без да започнеш цялата процедура отначало и да избереш човек, който не отговаря нито на старите, нито на новите изисквания, нарушава Основния закон на страната.

Същото би могъл да им обясни и второкурсник по право. Което прави безотговорността на управляващите, оставили енергийния регулатор без председател в разгара на предизвиканата от тях енергийна криза, още по-голяма.

2.Представител на правителството обяви, че няма намерение да изпълнява окончателното решение на Върховния административен съд по казуса “Капитан Андреево”, защото според него това било “оперативно невъзможно”, а и експерти в Министерството на земеделието му казали, че според тях решението противоречало на европейски регламент.

Добре е да напомним на господина, който явно не е юрист и не ползва услугите на юристи, че чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева за този, който попречи или осуети по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение.

Също така е възхитително да се види как изпълнителната власт в прав текст заявява, че ще изпълнява само тези актове на съда, които й отърват, но площадите не са пълни с възмутени привърженици на ДБ и ПП и пр. сторонници на върховенството на правото.

Това само показва колко “искрена” е борбата им за правосъдие и съдебна реформа.

Години ще минат, докато бъдат излекувани раните в правосъзнанието на българина, отворени от тези височайши носители на двойни стандарти, и именно в това ще се състои истинската правосъдна реформа.

Similar Posts