| | | |

Христо Бойкикиев: Май ще има кабинет, ДБ ще реши дали да участва с министри НА ЖИВО

Мандатоносителите ни информираха за разговорите досега, заяви Христо Иванов след разговорите с БСП. Предмет на разговорите бяха промени в договорената програма.

Това е всъщност втори опит на първия мандат. Стъпваме на всичко договорено при първия мандат. Ние сме по-скоро в ролята да вземем информация. Ключовият въпрос е да се намери начин за постигане на баланс между ПП и ИТН.

Има нужда страната да избегне тласкане към избори. Има политически и икономически рискове – сигурността, здравеопазването. От тази гледна точка гледаме на шанса правителство с трети мандат на нещо, което трябва да се подкрепи.

Нарастват шансовете за правителство, виждаме. Вероятно ще трябва малко повече време, за да протекат процесите. Търпение, професионализъм и може и да успеем да имаме правителство

Ние ще решим по какъв начин и каква точно подкрепа да дадем, когато стане ясна цялата конфигурацията. Казали сме вече, че гледаме на третия мандат като на посредник.

Ако мандатоносителят се придържа към формулата, доколкото този мандат ще реконструира и ще отдаде дължимото на ПП, това ще е е добра база да обсъдим подкрепа. Но на база на тия критерии, обясни Христо Иванов.

Всички наши хипотези са на масата, на този етап няма смисъл от спекулации, обясни Иванов на въпрос дали е възможно ДБ да даде подкрепа, но не и министри в евентуалния кабинет.

Тези, които смятат, че политическата криза ще се реши през избори, грешат. Може би се стремят зимата да изкараме през няколко политически кризи, за да каже Борисов напролет – виждате ли, че не можете без мен, заяви ген. Атанас Атанасов.

Similar Posts