| | | |

Вежди Рашидов: Не ги ли притеснява, че хората ще излязат отново и ще ги изметат? Те доказаха, че от улицата правителство не може да се направи

Скандално е, че на фона на текущата криза политиците се занимават с осребряване на политическото си присъствие, защото целият този пазарлък е за пари.

Това заяви в студиото на „Денят на живо” по NOVA News скулпторът Вежди Рашидов, коментирайки избухналия скандал, при който заради останали включени микрофони в залата, закритото заседание на ПГ на „Демократична България” стана публично достояние.

“Чух за поредния скандал. Проблемът не е в скандала, че го има. Той е като дъвка за медиите, за да могат да работят. Но скандала е, че на фона на глада на българския народ и трудната, тежка зима, която идва – на липсата на отопление, на горива, на енергия – да се занимаваш с осребряване на политическото ти присъствие, защото целият този пазарлък е за пари – това е скандала.

Че се мъчат за власт и за министерства, когато кризата върлува и хората страдат. Тя простотията няма край. Наистина падението е толкова ниско”, посочи бившият министър на културата.

По думите му ГЕРБ не би се наело в такава ситуация – доведена държавата до просешка тояга – да управлява.

„Тази отговорност трябва да се носи”, подчерта той.

„Всяка крачка на настоящите управляващи е гаф. Всяка крачка е беззаконие. Не ги ли е срам от всичко това, което се случва? Това, което хората чуват? Не ги ли притеснява, че хората ще излязат отново и ще ги изметат? Те доказаха, че от улицата правителство не може да се направи. Политиката е много отговорно нещо. В политиката трябва да си подготвен човек”, категоричен е Рашидов.

снимка Архив

Similar Posts