| | | | |

Цялата дейност на пКП не е насочена срещу еманципиране на България от Русия, а в отслабване на България, така че тя да бъде по-уязвима

от фейсбук профила на Станислав Станев

По въпроса за отношенията между ПП (пКП) и Русия:

1.Навремето, когато Митрофанова се държеше безобразно, Кирил Петков не я изгони.

2.След това правителството на Кирил Петков изрично настоя в Брюксел да имаме право да продължим да купуваме руски петрол.

3.Когато Газпром наруши договора си с нас, пКП не посмя като ответна реакция да използва силния лост в ръцете си. Руският газ продължи да си тече към слугите и лакеите на Путин в Европа.
(Точки 2 и 3 помагат на Путин да продължи да финансира агресията си в Украйна)

4.Когато стана ясно, че можем да заменим старото си (и не се знае колко годно) оръжие за съвременно и модерно (т.е. да дадем старите си москвичи за модерни мерцедеси), правителството на пКП, се направи, че не е разбрало. По този начин пропуснахме прекрасна възможност да се доближим във военно отношение до НАТО и да го направим без сериозно финансово усилие.

5.ПП и пКП продължават да обвиняват и да се опитват да свалят Гешев, благодарение на когото чужди шпиони бяха арестувани в президенството.

6.пКП хариза сериозни количества газ от находището в Чирен на не знам какви цени и по този начин направи България уязвима в още едно отношение.

7.Изгони служители на руското посолство (за което – браво), но го направи по такъв начин, че да надъха русофилите и консолидира редиците им. А и другарката Митрофанова (която трябваше да бъде изгонена) протестира с половин уста и от кумова срама. Сякаш не ѝ е много голям проблем.

Изобщо, цялата дейност на пКП не е насочена срещу еманципиране на България от Русия, а в отслабване на България, така че тя да бъде по-уязвима.

Тъй че хайде не на мен пропагандни коментари за по 15-20 стотинки бройката …

Similar Posts