| | | |

Корнелия не може да се раздели с властта: Тази вечер ПП, БСП и ДБ ще обсъждат третия мандат

Лидерите на партиите в управлението – “Продължаваме промяната”, БСП и “Демократична България” се събират тази вечер на коалиционен съвет. Той е планиран за 19:00 ч. в Министерския съвет.

Целта е да бъде обсъдена окончателно управленската програма, предложена от БСП като носител на третия мандат, и да бъдат обсъдени шансовете за формиране на правителство след оттеглянето на “Има такъв народ” от преговорите.

Утре левицата събира Изпълнителното бюро, за да упълномощи лидера как да завърши процедурата по връчения ѝ мандат. Дали ще бъде върнат неизпълнен, или в пленарна зала все пак ще бъде внесено предложение за кабинет, ще бъде решено след съвещание с коалиционните партньори и обявено най-късно в сряда.

Това заяви днес в предаването “Неделя 150” по БНР лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Във Фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов написа, че изтеклото заседание на парламентарната група на “Демократична България” показва, че останалите партии в коалицията се отнасяли към ИТН и гласувалите за тях като към хора “втора ръка”. Затова и в петък оттеглил партията от преговорите, за да не бъдат “изтривалка за хора като Христо Иванов”.

По-рано пред БНР Иванов коментира, че оттеглянето на “Има такъв народ” от преговорите за правителство обслужва ГЕРБ и ДПС.

снимка Архив

Similar Posts