| | | |

Петков за ИТН, ДПС и ГЕРБ: Едни хора си играят на куклен театър НА ЖИВО

„Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това беше поредната „Македония”. Едни хора си играят на куклен театър – измислят си някаква теза за оправдание, а реално трябва да си направите извод какво се случва с парите им”.

Така премиерът в оставка Кирил Петков коментира темата с изтеклия запис от закрито заседание на парламентарната група на „Демократична България”. Именно в последствие на него лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че партията му излиза от преговорите за нов кабинет.

„Ние не можахме да повярваме, че от днес за утре пак има диалогичност, пак някой се е събудил с катарзис и затова ние поставихме ясно условие – Антикорупционната комисия и Бойко Рашков. Тъй като през последните месеци видяхме, че всеки има някаква политическа риторика, върху която се упражнява, не влага много смисъл в думите си.

Затова, както се казва – по делата ще ги познаете“, каза Кирил Петков за всичко случващо се през последните дни в политическия живот у нас.

Петков бе категоричен, че за него „няма опция” ИТН отново да бъде партньор на „Продължаваме Промяната” в управлението. Министър-председателят в оставка подчерта, че още в началото на новите преговори за правителство му се е сторило съмнително, че „от днес за утре пак има диалогичност и пак някой се е събудил след катарзис”.

Третият мандат за съставяне на правителство бе връчен от президента Румен Радев на партия БСП и започнаха преговори между тях и доскорошните коалиционни партньори от ПП, ДБ и ИТН с цел неговото осъществяване. Но ситуацията се усложни, след като излезе запис от заседание на групата на ДБ в парламента, след който лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че партията му се оттегля от преговорите за съставяне на кабинет.

Сега съдбата на третия мандат остава неясна, а тази вечер в Министерския съвет ще се проведе среща между Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев в търсене на изход от създалата се ситуация.

Similar Posts