| | | |

Христо Бойкикиев: Няма по- подходящ за КПКОНПИ от Рашков. Решението на ИТН или е неадекватност или е в полза на ГЕРБ и ДПС

Иванов подчерта, че няма разминаване между казаното на срещата, от която изтече запис, и публичното поведение на партията

Публикувахме записа от срещата, както виждате това е банална, рутинна среща.

Това заяви в предаването “Неделя 150” на БНР лидерът на ДБ Христо Иванов по повод записа, заради който Слави Трифонов обяви, че повече няма да участват в преговорите за съставяне на правителство.

“Нито сме обиждали някой, провеждахме анализи, кой как се е позиционирал – допълни Иванов. – Но да кажеш, че заради това страната трябва да бъде хвърлена в избори, е неадекватност или за да се потвърди тезата на ГЕРБ и ДПС.”

Запитан съгласен ли е с Корнелия Нинова, че именно тези две партии са “дръпнали” ИТН, той каза: “Това са случва за поне четвърти път, ако се вгледаме ще видим и други случаи, когато Слави Трифонов докарва до абсолютен срив политическия процес.

Това служи само на ГЕРБ и ДПС, на никой друг. Кого обслужва това? Трифонов видял някакво лицемерие? Той ще излекува политиката от лицемерието? Това е за някакви от четвърти-пети клас, които си говорят в тоалетната.

Хора, трябва да управляваме тази страна. На този фон някой се бил обидил. Единствените, които имат полза от това са ГЕРБ и ДПС. Избирателите не са глупаци, ако си мислиш, че те няма да забележат какво се случва за четвърти път… Сега същите гении на стратегията са взели решили, че като се обидят от нашето обсъждане, ще хвърлят страната в кризи.”

На въпрос не са ли скандал думите на Тошко Йорданов, че КПКОНПИ ще е бухалка, той отговори: “Ние гарантираме, че няма да се случи и никой от партньорите не го иска. ИТН искат свой представител, за да могат да налагат вето над определени разработки, че има достатъчно данни за престъпление, но ти да можеш да наложиш вето върху това. Заради това е цялата тази позиция. Това е моят анализ.”

В този период трябва да осигурим енергийния баланс на страната, сигурността, да посрещнем инфлационните процеси, бюджетът ни трябва да е инструмент, вместо това ще отидем в предизборна кампания, допълни още Христо Иванов.

На въпрос защо е толкова страшен Бойко Рашков, Христо Иванов каза: “И аз си задавам този въпрос, представяхме си, че председателят ще е малко по-професионален, по-неутрален, но като гледам реакциите на ГЕРБ и ДПС, на ИТН – явно Рашков е подходящ.

Очевидно със своята непримиримост и твърдост плаши ГЕРБ и ДПС и те го превърнаха в незаобиколим фактор. Излиза им пяна на устата. Това го прави много подходящ за поста.

Трябва да питате ИТН защо е така. Аз тотално губя логиката на ИТН – или е неадекватност или са съгласни да са инструмент да се разруши идеята за политическа промяна и да се докаже, че политическата система е непригодна да роди нещо, че само ГЕРБ и ДПС са в състояние да го направят.

ДПС дават сигнал, че са готови да се радикализират, защото са извън властта и защото КПКОНПИ ще застане на обичайния им корупционен път, корупционната им логика изисква да са във властта, а една реформирана КПКОНПИ с Рашков начело няма да им позволи.”

“За мен по-добре е да избегнем избори”, коментира Иванов. Според него третият мандат е кризисен.

“Не разбирам какво пречи да се състави правителство – коментира Иванов. – Да, има големи проблеми. Ако ИТН реши да се самоубие заради техния лидер, който няма никаква информация, освен от няколко лица, които му предават, да си носи отговорността.”

снимка Архив

Similar Posts