| | | |

Депутати от ГЕРБ – СДС скочиха срещу областния управител на Варна

Областният управител на Варна Благомир Коцев може да забрани движението на автомобили в Морската градина със същата по смисъл заповед, с каквато ограничи трафика по крайбрежната алея. Нужен е само един телефонен разговор с МВР, за да се осигурят две полицейски патрулки.

Благомир Коцев снимка Архив

Това заявиха народните представител от ГЕРБ/СДС Павел Христов, Красен Кралев, Бранимир Балачев и Славена Точева.

Те упрекнаха Коцев в налагането на двоен стандарт. Повод бе твърдението му, че не може да спре колите в парка, защото държавата го е предоставила за управление на общината.

„Крайбрежната алея също има концесионер“, посочи Христов. Той бе категоричен, че Благомир Коцев не спира колите в Морската градина заради личния си бизнес в комплекс „Хоризонт“, заради който бе сред най-активните жалбоподатели срещу заповедите на кмета за забрана на автомобилите в парка.

ДАНС още не е позволила на областния управител достъп до класифицирана информация, въпреки че срокът за проверка изтече преди повече от месец, допълни Бранимир Балачев.

Той заяви, че ще настоява за независима експертиза на източения товар от трюмовете на злополучния кораб „Вера Су“, който от няколко месеца стои на кей край Варна.

„През май загубите за държавата бяха 2,8 млн. лв., но ако азотни съединения изтекат в езерото, то ще стане необитаемо за дълго време“, предупреди Балачев.

Колежката му Славена Точева пък припомни, че още не е получила отговор от областния управител колко са събраните средства в обявената от него дарителска сметка за бежанците от Украйна, за какво са похарчени и кой спонсорира публикациите му в социалните мрежи.

Similar Posts