| | | |

Каквито и разговори да се водят оттук – насетне, крайният резултат е ясен – парламентарни избори с неясна дата

Политолози коментираха за БНТ извънредния съвет снощи, на който лидерите на БСП, ПП и ДБ обсъждаха какво ще се прави с третия мандат, връчен от президента на социалистите, за да направят опит за формиране на нов кабинет в настоящото НС.

Димитър Ганев заяви, че каквито и разговори да се водят оттук – насетне, крайният резултат е ясен – парламентарни избори с неясна дата.

снимка Архив

“Понеже паднаха тежки обвинения върху ДБ заради прословутия им разговор в парламентарната група. Бяхме в консенсус, че шансът да се сформира кабинет с трети мандат, бе минимален. Дали записът е променил нещо, аз съм по-скоро скептичен.

Самият Иванов казва, че ще има предсрочни парламентарни избори и дори дава дата 16 октомври”, каза той.

“Бухалка става жаргон. Христо Иванов говореше за този етикет, че Тошко Йорданов го е изразил… Интересното при този разговор е, че той няма нищо скандално, като си част от някаква кухня. За някои изглежда скандално това, че публиката е чула един разговор в кухнята”, уточни Ганев.

И добави, че в четворната коалиция има една сплотяваща линия и много линии, които ги разединяват. Сплотяващата линия е ГЕРБ, ДПС, корупция и т.н. Всичко е с цел да се поддържа линията, даваща легитимност групата да съществува.

Петър Чолаков от своя страна каза: “Има опасност да бъдат наказани на изборите тези, които се смята, че са допринесли за развалянето на коалицията. Затова всеки иска да влезе в по-конструктивен тон.

снимка Архив

Възраждане, ГЕРБ и ДПС имат полза от нови избори. Ако някой очаква, че Христо Иванов ще сподели с колегите, че търси два билета за турнето на Ку-ку бенд, трудно ще стане. Разбирам, че от ИТН са скандализирани от репликите на Христо Иванов”.

По думите му суровата реалност на политиката е много цинична, има много пазарлъци и борба за власт.

“При ИТН големият проблем е, че при тях няма средно положение. От най-малкото нещо скачат и са готови да развалят всичко. Трябваше да коментират този запис, представен от “Възраждане” на ГЕРБ. Малко махленска история. От ИТН трябваше да реагират може би по-остро и да кажат, че не са съгласни с думите на Христо Иванов”, каза той.

Similar Posts