| | | |

Слави Трифонов ще влиза в затвора за 24 часа, депутатите му заредени с портокали

Слави Трифонов направи публично изявление и призова Рашков да го арестува, защото е мафиот по твърдения на премиера в оставка. Трифонов признава, че е мафиот, взимал е пари от БНТ, bTV и т.н., а сега рекетира сам себе си.

Това заяви в ефира на bTV лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов във връзка с последната публикация на Слави Трифонов, в която той признава, че е мафия и е взимал с години мръсни пари.

“Нали Рашков е борецът с мафията, ако той се активизира, сигурно и прокуратурата ще се. Рашков като борец с корупцията и мафията, има официално признание. Твърдения на Лена Бориславова и Кирил Петков са това. Нека се задействат институциите” призова той.

„Трифонов до този момент не е арестуван. Той все пак е готов. Не знам какво си е подготвил, но е готов психически, а ние ще му занесем портокали“, каза Йорданов.

“Поне за 24 часа трябва да е задържан, иначе ще ни заподозрат във връзки с ПП”, добави той.

„Искаме промяна в закона КПКОНПИ, а другото е избирането на нов шеф. Рашков да не е монахиня в девически манастир. Той и в момента трябва да разследва подобни престъпления. Той има в момента най-силовата репресивна структура в страната все пак.

Една година е трябвало да разследва и арестува. Вярно, имаше арест на Борисов, който завърши позорно. Има всички механизми да се занимава с организираната и неорганизираната престъпност“, добави още дясната ръка на Трифонов.

“В изтеклия ефир на Христо Иванов от петък се говори и за този закон и казва, че трябва да се направят промени. Законът за КПКОНПИ в този му вид за нищо не става. Този закон е некадърно преписан от ГЕРБ. Дори част от споменатите комисии в него вече не се казват така. Дори в ефира на Иванов се признава такова нещо“, каза той.

По думите му ДБ поне веднъж е била откровена, което е положително в тази отвратително лицемерна среда на политиката.

„Щета се случи, защото преговорите приключиха. Лъсна им лицемерието – отношението към нас и към останалите партии. Те се издъниха в сферата, в която най-мнгоо разбират. Те говорят за айти. Ако видите физиономията на Иво Мирчев накрая, ще разберете, че всичко е било неволно“, каза още Йорданов.

„Те опитват да замажат щетите, защото това беше голяма излагация и издънка. Имаше много грозни неща, казани на този запис, които не биха казали на живо“, каза той.

„Лицемерието и неморалността са сериозен повод да няма правителство. Не е нужно да ни обичат, а да има честност в отношенията. Не може едните да говорят публично за третия, че е мафия. Проблемът е, че знаят, че лъжат, но не е така. Не сме обещавали да бъдем в коалиция на лицемерието.

Христо Иванов има записи, в които обяснява, че техните органи са решили, че никога няма да подкрепят мандат на БСП. След това продължава да говори как, ако БСП вземат мандат, то ДБ няма да ги подкрепят. Сега обаче се вижда гнусната им страст към властта. Това показва всички долни човешки номерца, опаковайки ги под управленска програма“, каза той.

„За чий Нинова държа мандата, освен че иска още малко да е вицепремиер. Мандатът трябва да се върне днес. Той се дава по конституция за създаване на правителство. Дали ще е КЕВР или нещо друго, това са други проблеми“, каза той.

“Това е най-дълго управляващият кабинет в оставка. Такова чудо не е имало в нашата история. Стискането на мандата е унизително поведение на едни вкопчени във властта хора, които плюеха по Бойко Борисов, но сега правят като него“, каза още лидерът на ПП на ИТН.

„Не знам кои партии ще влязат в бъдещ парламент. Едно минаване през изборите вкарва здрав разум в част от партиите, които преди това са се правили на мъже. В този момент ни изглежда неприемливо да сме в коалиция с тези хора.

КЕВР дължим на юридическата некомпетентност на Лена Бориславова. Ива Митева е по-добър юрист от Лена и каза, че това е противоконституционно. Ако бяхме възроптали обаче ПП щеше да каже, че се опитваме да оставим страната без управление на КЕВР и спецправосъдията“, каза той.

Не знам Лена коя кантора я е наемала, защото това им подронва авторитета. Ако тази компания пише закони, това е кошмарно. Тя е слаб юрист, но с голямо влияние върху министър-председателят и парламентарната им група“, каза още Йорданов.

снимка Архив

Similar Posts