| | | |

Няма отказване: БСП търси мнозинство в парламента за 79 закона

Внася законодателна програма и ако тя събере мнозинство – предлага Асен Василев кандидат за премиер

Законодателна програма от 79 точки ще предложи БСП да бъде приета от парламента. Ако за нея се събере подкрепа и се сформира мнозинство, тогава червените ще внесат кандидатурата на Асен Василев за премиер в рамките на третия мандат, пише 24 часа

Този своеобразен институционален тест е един от представените пред червения пленум варианти в доклада на лидерката на партията Корнелия Нинова. Заседанието на Националния съвет продължава и в този час, като се очаква то да вземе решение как да действа БСП с третия мандат.

След заседанието на Изпълнителното бюро в понеделник стана ясно, че се обсъждат 2 варианта с хоризонт петък. След решението на пленума днес, утре БСП ще разговаря с партньорите си от ПП и ДБ.

В предлаганата от БСП програма са записани 79 законодателни приоритета и промени в закони с конкретни срокове. Сред тя са избор на председател на Народното събрание до 31 юли и на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ до 15 август. Също и промените в законите за съдебната власт и за КПКОНПИ, както и много други.

Програмата е с краен срок до края на годината и включва както приемането на държавния бюджет за догодина, така и попълване на всички постове, за които НС има избор.

снимка Архив

Similar Posts