| | | | |

През 2009 г., когато Бойко Борисов и ГЕРБ за първи път участват в парламентарни избори, печелят 117 мандата. Борисов никога не си позволи арогантност, неуважение и отричане на опозицията

от фейсбук профила на Анна Александрова

снимка Архив

Ако сегашните управляващи познаваха политическата история на България, със сигурност щяха да научат много уроци от нея.
През 2009 г., когато Бойко Борисов и ГЕРБ за първи път участват в парламентарни избори, печелят 117 мандата в 41- то Народно събрание.

Въпреки че партията бе на прага на самостоятелно мнозинство тогава никога не си позволи арогантност, неуважение и отричане на опозицията, политическа репресия към опоненти, скъсване на политическия диалог в българския парламент. Точно обратното.

Днес “Продължаваме промяната” имат 65 мандата, но живеят с усещането, че са единствения център на власт, че всички други са лоши, а те са уникални, че всеки, който разобличава и казва истината за проваленото им управление е мафиот, токсичен и какъв ли не.

Какво постигнахме като държава след година и половина доминация на политиката на омразата, на вдигнатия юмрук, на конфронтацията и отричането?

Хората, които в този период усърдно и безотговорно настройваха българи срещу българи, които в името на властта направиха безброй мерзости, които се хранеха от разделението в обществото ни, днес не просто не показват капка срам и смирение, а се разхождат по телевизиите и с цялата си наглост обвиняват ГЕРБ и лидера й.

Още на 4 април Бойко Борисов Ви каза, че така ще счупите държавата. Направихте го повече от успешно.
Не ние, хората ще Ви потърсят отговорност за всички безобразия, които сътворихте.

Суверенът е този, който изключително справедливо отдава заслуженото на всеки, който не е оправдал доверието му.

Similar Posts