| | | |

Христо Иванов и компания са фалшиви лицемери, на които не бива да се има доверие и никой от следващите им евентуални коалиционни партньори не трябва да има доверие на тази група

Върви една срамна, но много оживена търговия с народни представители и това според мен е, една от истинските причини, за да бъде бавен мандатът.

Това коментира в интервю за радио „Фокус“ Борис Ячев, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-ото НС, сега председател на НФСБ.

снимка Архив

Публична тайна, е, казва той, че „в момента вървят опити за спечелване още от депутатите от ИТН, говори се вече за 3 или 4 допълнително уговорени народни представители от ИТН, които да подкрепят едно ново мнозинство, за да станат 121 -ин., като обещанията са в посока участие в изпълнителна власт, макар и в рамките на 6 месеца, участие в нови листи за парламентарни избори, водачи и т.н.“


Другата вероятна причина за бавене на мандата, според Борис Ячев е „още някоя друга седмица Корнелия Нинова да остане в състава на Министерския съвет, вицепремиер и министър на икономиката, защото тази търговия, която е и с оръжие, работите на военните заводи, всичко това върви с пълна сила, а и отделно постът на вицепремиер и на човек, от който зависи до голяма степен оставането на власт и създаването на правителство дава възможност на председателката на БСП в момента да бъде по-твърда в разправата с вътрешнопартийните врагове.“

„И затова заложници на проблема на държавата в невъзможността за кабинет от 3-ти мандат, всъщност са заложници на вътрешнопартийните проблеми“, уточни той.

Коментирайки изтеклия запис Ячев заяви, че всеки един нормално мислещ българин, вече е убеден, че тази коалиция, която беше зачената в лицемерие, в двуличие, продължи да функционира в лицемере и двуличие, и в крайна сметка това лицемере и двуличие – неотменна част от характеристиката на това управление, то доведе и до провала на коалицията и до невъзможността да се състави правителство.

Председателят на НФСБ направи и няколко извода „от тези близо 10-11 минути на откровен политически разговор“, но по думите му по интересното е останало премълчано.

„Остана недоизказано това, че хората на Христо Иванов и компания са фалшиви лицемери, на които не бива да се има доверие и никой от следващите им евентуални коалиционни партньори не трябва да има доверие на тази група. Този разказ, че това било нормалното политическо говорене – да, то е нормално политическо говорене, ако същото е и публичното говорене.

Пред коалиционните партньори, на официалните срещи, на срещи тип коалиционен съвет да демонстрираш едно и в същото време да разкриваш истинското си лице и истинското си мнение за коалиционните си партньори тогава, когато си мислиш, че не те слушат и това няма да се разчуе“.

„Това е двуличие, и то е двуличие от най-чиста проба“, посочи Ячев и допълни, че „това отново няма да бъде коалиция, основана на принципи, на обща политика и на общи приоритети, a и най-важното, на виждания как да бъдат решени отделните проблеми, това ще бъде отново коалиция на компромиса, коалиция на интереса“, подчерта на финала председателят на НФСБ Борис Ячев.

снимка Архив

Similar Posts