| | | |

ЦИРК! Върти се мандат, премята се и обикалят около него някакви комични фигури. Ще попадне и в световните рекорди – правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента

Вариантът е само един – да се върне мандатът и да си отидем спокойно без избори и без фарса, който се развива в последните дни. Когато не се постигне съгласие за правителство, мандатът се връща.

Това заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков пред БиТиВи.

Върти се мандат, премята се и обикалят около него някакви комични фигури, иронизира Миков. Ще попадне и в световните рекорди – правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство, настоя Миков.

Свиленски обясни само, че вариантите са в съответствие с Конституцията и ще бъдат с хоризонт до петък
“Щраус е, главата в пясъка, а другото навън”, отсече той.

По думите му политически групи в парламента се насочват към избори през есента – октомври месец. БСП го раздава като необходимия политически идиот, който трябва да подържи мандата известно време, посочи Миков.

Според него, когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, остава желанието за закрепване, но няма особен политически смисъл, удря върху достойнството на този, който го прави и малко по-далечния хоризонт – до есента. Трябва приключи агонията бързо и да се отиде към избори, настоя Миков.

Той се надява, че ще се върне откровеността в политика след евентуалните предсрочни избори. Опозицията не изигра особено голяма роля да се стигне дотук. Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвращава хората от политиката, изтъкна Миков.

снимка Архив

Similar Posts