| | | |

Вигенин разчита депутати от ИТН да подкрепят програмата за кабинет

„Законодателната промяна, която внасяме, е с подписите на трите партии. По-голямата част от предложенията на ИТН също са зачетени в програмата. Ние разчитаме, че ще има народни представители, които ще си спомнят за какво са избрани.“

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от БСП.

“Разчитаме, че ще има народни представители от „Има такъв народ“, които ще подкрепят програмата”, подчерта той.

“Досега партия с трети мандат не е правила такава стъпка. Ако има подкрепа за приоритети, има подкрепа и за правителство”, допълни Вигенин.

79 са законопроектите, които трябва да бъдат приети по точен график. Включват избора на председател на КЕВР, на КПКОНПИ. Има и глава със законопроектите около Плана за възстановяване и устойчивост. Програмата е със срок от 6 месеца.

„Готови сме да предложим удължаване на работата на Народното събрание. Някои законопроекти трябва да бъдат подготвени от ново правителство. Други са готови“, уточни той, добавяйки, че има и управленска програма за работата на Министерския съвет.

Избирателите на БСП предпочитат да няма избори, категоричен бе Вигенин.

Предложението за министър-председател ще бъде Асен Василев. В петък ще стане ясно дали ще има подкрепа за кабинета. Ако няма – мандатът ще бъде върнат. При събирането на мнозинство политическите сили ще се обсъдят постовете в бъдещ Министерски съвет.

снимка Архив

Similar Posts