| | | | |

Днес е един много особен ден, тъй като е последен, в който функционират специализираните съд и прокуратура

Днес е един много особен ден, тъй като е последният ден, в който функционират специализираните съд и прокуратура, обаче не е и по-различен от предходните дни”.

Това подчерта в интервю за БНР ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова и допълни:

“Отличава се с изключително натоварен работен график на всички магистрати и на всички служители, тъй като ние и входираме, и изходираме, тоест ние сме компетентни и днес.

Работим на пълни обороти с казусите, които законодателят до днес, включително, ни е натоварил, същевременно извършваме огромен обем от работа, изразяващ се в изписване на тонове преписки и дела и извършване на преценка къде следва те да бъдат насочени, за да продължи развитието им”, допълни Маджарова.

“От утре, 28 юли 2022 година, ако трябва да се образува дело за организирана престъпна група, то ще се образува от прокурор от съответната окръжна прокуратура, където се извършва тази престъпна дейност”, обясни ръководителят на Специализираната прокуратура:

“Ако става дума за престъпна група, която е в Плевен, Стара Загора, Габрово и Бургас, става малко по-сложно, тъй като компетентни са и четирите окръжни прокуратури и аз лично като прокурор с дългогодишен опит, а също и с опит в Специализираната прокуратура, не бих могла да взема решение къде всъщност трябва да се образува делото и да се води.

По-големият проблем ще бъде за полицейските органи, тъй като те също ще са затруднени на кой окръжен прокурор да докладват казуса”.

снимка Архив

Similar Posts