| | | |

Мустафа Карадайъ: Десни болшевици, прегърнати с леви комунисти, се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт

Опитът теми за партийни форуми да бъдат включени в дневния ред на Народното събрание, наистина ме изненада.

Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод намерението на „БСП за България“ да внесе проекторешение за законодателна програма за следващите шест месеца. По искане на опозицията предложението на левицата бе отхвърлено от дневния ред, след като се предвиждаше това да бъде първа точка за четвъртък.

„Изненадан съм, защото 1991 г. комунистическата конституция беше отменена и чл. 1 го няма. Темите за партийни форуми се разглеждат не в НС, водещата роля на партията вече я няма. Но за нас е разбираемо, защото се нагледахме на опити за реставрация на комунизма от десните болшевики и столетницата комунисти“, каза Мустафа Карадайъ.

Провалът на Прокопиев (ПП) и властта на лъжата не пожелаха да се реши проблемът с КЕВР. Десни болшевики и леви комунисти се опитват да задържат узурпираната от задкулисието власт!

Тези, за които нарушаването на законите на стана емблема – Провалът на Прокопиев (ПП) и властта на лъжата, не пожелаха днес да се реши проблемът с енергийния регулатор.

Повод бе отказът на мнозинството около “Продължаваме промяната” да включи като точка втора от дневния ред на парламента предложението на ДПС за разглеждане на казуса с регулатора, след като Конституционният съд обяви избора на председателя Станислав Тодоров за противоречащ на основния закон на страната. КЕВР съобщи вчера дълъг списък от предстоящи задачи, които не могат да бъдат решени поради липсата на председател.

Няма никаква надежда, че може утре да се разглежда този въпрос. Напротив – от едни записи видяхме, че десни болшевици, прегърнати с леви комунисти, се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Видяхме и опити теми, които са за партийни форуми, да бъдат включени в дневния ред на Народното събрание, каза лидерът на ДПС по повод стремежа на БСП да си осигури мнозинство за формиране на кабинет, предлагайки парламентът с решение да одобри законодателна програма за следващите 5-6 месеца. Със 119 гласа опозицията в НС не позволи това да се случи.

Имахме възможност да го кажем и от трибуната на НС. През 1991 година комунистическата конституция беше отменена и чл.1 вече го няма. Днес темите за партийните форуми се разглеждат на партийни форуми, а не в парламента.

Водещата роля на комунистическата партия вече я няма, обобщи Карадайъ. И каза, че всички вече сме се нагледали на опитите за реставрация на комунизма от десните болшевики и Столетницата-комунисти.

Similar Posts