| | | |

Отиващото си правителство извади компрометирани лица да говорят срещу протестите на пътищарите

Кирил Петков извади на извънреден брифинг в Министерски съвет едни от най-компрометираните фигури, които да обвинят АПИ за това, че след 30 септември няма да има кой да ремонтира пътищата.

„Не е ясно кой ще поддържа пътищата в следващите 6 до 7 месеца, тъй като това е нужното време, в което да се проведат нови обществени поръчки, след като вчера стана ясно, че АПИ едностранно е прекратила новите договори за поддръжка и ремонт на пътищата“. Това обвинение отправиха зам.-министрите на финансите и на регионалното развитие Андрей Цеков и Ивайло Стайков, и Настимир Ананиев – председател на парламентарната Комисия по регионална политика.

Това са възможно най-неудачните лица, които могат и имат право да говорят против пътните строители, тъй като са водени преди всичко от реваншистки намерения, пише big5.bg.

Ивайло Стайков като заместник-министър на МРРБ е назначен от Кирил Петков. От биографията му обаче се крие, че е бивш служител на Красьо Черния – известен рекетьор с лоби в съдебната власт. Стайков има лобистки интереси да напада определи фирми от бранша.

Заместник-министърът на финансите Андрей Цеков пък е изгонен от строителния бизнес, на който сега си отмъщава. И двамата отново лобират за нови комисии, чиято единствена цел е да рекетират бизнеса и да плащат само на приближени фирми

Similar Posts