| | | |

Киро докарва 7 танкера с втечнен газ, служебният кабинет да ги разтоварва както може

Не беше лесно, но имаме и много добри резултати, с които да се похвалим. До последния момент ще решаваме големите задачи и предизвикателства пред икономиката и обществото. С тези думи премиерът Кирил Петков благодари на министрите си за близо осемте месеца работа на този Министерски съвет.

снимка Кадър

И съобщи, че правителството днес подписва Договор за 7 карго кораба за втечнен газ. Условието е в следващия месец служебното правителство и служебното министерство на енергетиката да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция.

Правителството приема и новата програма за компенсация за цената на тока от 1 юли до 30 септември. За крайните потребители пък се осигурява таван от 250 лева мегават/час.

Остава и отстъпката от 25 стотинки на литър за физическите лица. Ограничава се износът на продукти от Русия от 5 декември, за да се осигури по-голямо предлагане на нашия пазар с цел потискане на цената.

МС предлага протоколно решение към регионалния министър за финансирането на 302 проекта. И отпуска 50 милиона лева за ремонта на 175 детски градини и училища, като с приоритет са поправките на покриви и внедряване на енергоспестяващи системи.

Екоминистърът Борислав Сандов пък представя днес санкциите срещу ТЕЦ “Брикел”, който бе подложен на масирана проверка.

“Представяме готов законопроекта за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция и други нарушения. Това е важна стъпка от пътя на нашата борба срещу корупцията”, добави още Петков.

Similar Posts