| | | |

Критичен ден се оказа срядата за лидерката Корнелия Нинова

Соцлидерката Корнелия Нинова изглежда имаше тройнокритичен ден вчера. Сутринта опозицията в парламента отхвърли управленската й програма и това буквално сложи точка на третия мандат за съставяне на кабинет.

Лошите новини обаче съвсем не свършват с това. Върховният касационен съд възстанови изключения от партията Кирил Добрев и наказания Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП.

Добрев беше изключен от партията на 29 декември 2021 г. с решение на Националния съвет.

Това се случи преди конгреса на БСП през януари тази година, на който Добрев щеше да се изправи срещу Корнелия Нинова в битката за лидерския пост.

Тогава той написа в социалните мрежи: „Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП. Останалото няма значение“.

Паргов пък беше наказан, отново с решение на НС на БСП, в средата на февруари тази година да не може да членува в партийни органи.

ВКС обаче отказа да обяви решенията на последния конгрес на левицата за нищожни и да поиска от БСП да свика нов конгрес.

Съдът възстанови и Паргов, който бе отстранен от Националния съвет с решение, взето “на подпис” през февруари. Аргументи за него нямаше.

ВКС се мотивира, че решението за налагане на мярката не е взето валидно от оправомощения за това орган – пленума.

снимка Архив

Similar Posts