| | | | |

Госпожо Митрофанова, нали така обещахте, нали ни заплашихте, че ще затворите вашето посолство? Така се надявахме да си удържите на думата! Не е късно да премислите

от фейсбук профила на Андрей Ковачев, евродепутат

снимка Архив

Госпожа Митрофанова ни казва, че въпреки изгонените от нас 70 руски дипломати, Русия не можела така лесно да загърби отношенията с България…

Ама защо така, госпожо Митрофанова? Нали така обещахте, нали ни заплашихте, че ще затворите вашето посолство? Така се надявахме да си удържите на думата! Не е късно да премислите.

И друго, госпожо посланик, къде ги преброихте тези 200 000 руснаци ,загинали за свободата на България?! Според официалните числа на вашата държава, по време на руско-турската война има около 11 000 загинали по време на сраженията и още около 50 000 от болести в лазаретите. Сред тях няма само руснаци – има украинци, финландци, поляци и много други националности. България е признателна и винаги ще бъде на всички тях.

За тези, които не знаят, през Първата световна война Русия се бие срещу България, както в Добруджа, така и в Македония. През Втората световна война, няма нито един загинал руснак в сражение срещу български войник, а няколко десетките съветски жертви са на войници, загинали при автомобилни катастрофи и най-вече от алкохолни натравяния.

А на “планинарите”, изкачващи днес Бузлуджа, бих припомнил един цитат от техния гуру Димитър Благоев:

„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.


Последвайте ни вече и в Телеграм

Similar Posts