| | | |

Гроздан Караджов хвърли нова бомба за Петков, 1,3 млрд. лева и “фирмите на мафията”

Колата на управлението се счупи още когато „Продължаваме промяната“ започнаха да се налагат в сфери на дейност, които бяха дадени на други партии в коалицията. Ние непрекъснато търсехме споразумение с тях по всяко решение, а накрая – дори за всяко плащане

Това заяви вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов в предаването „На фокус с Лора Крумова“ .

“След вторник ще паднат и титлите и ще можем да се заявим без тях. Вината за кризите я носи централната организация и това е ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, коалиционния сговор. Счупи се колата в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, без да подхожда коалиционно и да цени мнението на по-малкия партньор”, допълни той.

“След като казахме, че излизаме от коалицията, това бе посрещнато с недоверие. ДБ и Нинова казаха, че сме се скарали за пари. Ние разбирахме за някои решения през медиите”, каза Караджов.

“Хората, които говорят за пари, са Петков и една групичка около него. Като служебни министри те предложиха да се изплатят 1,3 млрд. на същите фирми, които сега нарекоха “фирми на мафията”. Още тогава има един корупционен замисъл в зародиша на ПП. Те преследват тези милиарди, защото търсят техните хора да са мнозинство и от тях да зависи решението”, посочи вицепремиерът в оставка.

В моя ресор имаше много тежки проблеми. Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя решава сериозните проблеми на хората

Той разказа, че само докато е бил в отпуска – за два дни, заместникът, който Кирил Петков му назначил в министерството, съставил набързо списък с общински проекти за близо половин милиард лева. Върху този списък обаче МРРБ работило месеци наред, разказа Караджов.

Още през септември 2021 г. те като служебни министри са разпоредили да се платят милиони на фирми, които те сега като управляващи наричат „крадливи“, затова мисля, че има корупционен замисъл при тях, каза Караджов.

Обществената поръчка за магистралата Русе – Велико Търново не е спряна, както твърди Кирил Петков, каза Караджов.

„Аз съм имал разговор с Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков в кабинета на премиера, на който сме го обсъждали този проект. Казах им, че кандидатите това са същите фирми, които са получили милиони авансово по инхаус договорите. И ги питах – да отваряме ли при това положение финансовите предложения и да приключваме процедурата. Те казаха

„Не я спирай, отвори ги“, каза Караджов.

„Това не е поведение на министър-председател“, каза той в предаването

В крайна сметка обаче се оказало, че финансовите оферти са много по-високи от предвидените пари. Но самият проект няма как да тръгне, докато оперативната програма не бъде утвърдена, обясни Караджов.

Той повтори тезата, че след 30 септември няма да има кой да поддържа текущо пътищата, защото след тази дата, която Кирил Петков е определил, няма действащи споразумения за поддръжка.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts