| | | |

Обществото излъчи тези управители – те толкова могат. Тези хора, които вършат срамотни неща, са там по наша воля. Те не са попаднали там случайно, те не са някакви извънземни

Сигурно е, че газът и неговата липса ще е едно от основните предизвикателства, с които ще трябва да се справи следващата власт. Новото правителство ще се изправи и пред други много сериозни проблеми.

Прогнозата е на бившия служебен здравен министър Мирослав Ненков, дадена за Нова тв.

Той постави и диагноза на днешните политици.

„Връщаме мандата като неизпълнен”, обяви тази седмица председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„Заедно с неизпълнения мандат, управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаос в енергетиката”, отчете президентът Румен Радев.

Така в няколко думи изглеждаше седмицата, а анестезиологът доктор Мирослав Ненков постави диагноза и на обществото, и на политиците.

„Обществото ни си е таман. Според мен няма болест. Обществото излъчи тези управители – те толкова могат, аз не виждам проблем. Тези хора, които вършат срамотни неща, са там по наша воля. Те не са попаднали там случайно, те не са някакви извънземни. Те са ние на такива позиции.

Някои са обидчиви, други са несъобразителни, трети не са много умни. Те са лице на нашето общество. Няма драма. Диагнозата за политиците ни е срамота! Няма такава диагноза в моята професия, но такава морално-обществена диагноза има. Срамота.

Когато човек заема висша държавна позиция, управлявайки съдбите на толкова много хора, най-малкото – не бива да се сърди като госпожица пред Facebook”, каза Ненков.

Опиянението от властта се оказва значим фактор и в здравословен, и в обществен план.

„Както се казва за нас, този край на света, е много важно, много е важно да си горната кора на изпражнението. Ти си омазан, но си от горната страна. Аз се докоснах до това, бидейки министър за малко. Наистина е готино да ти викат „господин министър” да ти се смеят на всяка глупост, която кажеш, но в крайна сметка, ако си малко глупав, се омайваш по това и се получава този ефект.

Смяташ, че от теб започва, че ти си най, защото имаш служебна кола и ти викат господин министър”, каза още Ненков.

„Коалицията е нещо като семейство, даже и по-сложно – има напасване на характери. Може би, сексът не върви. За нас с вас би било много важно тези умни глави да се разберат. Как става обаче това разбиране, като някой иска да сме съветска република, друг не иска. Това са цивилизационни избори. Трети е обиден на всички и е сърдит. Четвърти вика, че едните били задкулисници.

Всъщност, ние сме в една ситуация, която е в някаква степен нормална за нас – на съседа гори стрехата, огънят всеки момент може да се прехвърли върху нашата къща, а ние с вас се караме как аз преди осем години съм нарекъл вашата сестра нелицеприятно.

Вие се обиждате. Аз се обиждам, сърдя се, въртя се с гръб, няма да направя нищо и нашата къща ще изгори. Минавайки през поредица от избори, в крайна сметка някак си ще се наместят пластовете”, отчете още той.

„Господ да му е на помощ – на цялото управление следващите години. Тежки времена идват. Гори покривът, а ние не го гасим. Обсъждаме по-важни неща – кой кого е обидил, кой кого ощипал по дупето. Те са много важни тези неща”, заключи Ненков.

снимка Архив

Similar Posts