| | | |

Сачева: С партии като БСП или “Възраждане” няма как да има съюз

“ГЕРБ решихме да призовем служебното правителство да обяви търг за дългосрочен договор за газ без руски газ и без посредници. Диверсификацията в енергийната сфера няма алтернатива и задължително трябва да се случи”.

Това съобщи пред БНР Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите ѝ правителството само се свалило и разпаднало с взаимни обвинения в корупция и заради липсата на мнозинство в пленарна зала.

“Надявам се, че ГЕРБ – СДС ще бъдем първа политическа сила… Евроатлантизмът е една от червените ни линии. Политиката трябва да се върне в рамките на своята нормалност по отношение на оста ляво – дясно. С партии като БСП или “Възраждане” няма как да има съюз”.

Tя заяви, че би било жалко и недържавническо, ако следващото правителство бъде формирано на базата на политическата математика, а не върху основите на конкретни принципи, ценности и ясна програма.

“Това, което ще ни извади от кризите, е диалог между партиите, които имат сходство в своите ориентации и идеологии. Неотложните реформи – съдебната и борбата с корупцията, няма как да се случат без сериозен надпартиен консенсус за това как трябва да се извършват те”.


Последвайте ни вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts