| | | |

С Корнелия Нинова спорихме за календара – тя си мислеше, че сме някъде след 1971 г., ние твърдяхме че сме 2022 г. Тя твърдеше, че е в сила старата конституция, където член първи и нейната партия са водещи

Имаме много общ език с “Да, България” – говорим си за много работи – съдебна реформа, паспорти, борба с корупцията – и си останахме само с говоренето през последната година.

Това заяви в студиото на “Говори сега” зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

снимка Архив

По думите му нито една от тези теми не е била достатъчно важна за “Да, България”, че да я вземат присърце. На въпрос дали ГЕРБ би била обединяваща за коалиция около евроатлантическите ценности, Анастасов отговори:

“Следим действията а ГЕРБ, но аз не съм убеден, че “Демократична България” напоследък прояви много евроатлантически характер. Те управляваха спокойно с партия, която отхвърли и актуализацията на договорите за F-16 и излъга за новата поръчка”, коментира Анастасов, визирайки БСП.

По думите му искането на Корнелия Нинова да върне мандата на 15 август под претекст избора за КЕВР, тя е опитала да наруши Конституцията. Това било предотвратено от намесата на президента и отказа на ИТН да участват в преговорите.

С Корнелия Нинова спорихме за календара – тя си мислеше, че сме някъде след 1971 г., ние твърдяхме че сме 2023 г. Тя твърдеше, че е в сила старата конституция, където член първи и нейната партия са водещи, а ние отидохме около 50 и няколко години напред, когато вече има демократична конституция и ролята на нейната партия не е водеща.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

Similar Posts