| | | |

Човек на Радев съсипа Киро и кабинета му: Това управление беше хаотично, неподредено, лишено от аргументи

“Има системен проблем с управлението на държавата. Това управление беше хаотично, неподредено, на моменти лишено от аргументи. Това винаги води до лош резултат”.

Това коментира пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател по публична администрация и председател на Стратегическия съвет при президента.

снимка Архив

И допълни, че работата на новото служебно правителство ще бъде затруднена, тъй като трудностите засягат цялото българско общество.

“Да уточним, че служебното правителство има правомощията на всяко едно редовно правителство. Ограничението е, че няма парламент, който да му гласува законовите актове”.

Политологът подчерта, че президентът няма любимци нито сред партиите, нито сред политиците.

“Президентът не критикува ГЕРБ, защото ГЕРБ са опозиция. Той много често напомня за необходимостта от смяна на модела на ГЕРБ. Но смяната на този модел беше задача на правителството, а напредъкът там е микроскопичен.

Към опозицията президентът може да има отношение, когато нейните действия са откровено деструктивни и опасни. Всяка партия си има право на гледна точка. Както президентът се отнасяше към ГЕРБ, когато управляваха, със същите стандарти сега се отнася към вече бившите управляващи”.

Последвайте ни вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts