| | | | |

Явно това правителство е борело корупцията с още по-брутална и нагла корупция

от фейсбук профила на Даниел Божилов

Преди няколко години в Биволъ, когато излязоха едни снимки от спалнята на Боко, с пачки, кюлчета и т.н., както и едни материали за къщата на Боко в Барселона целия умно-красивитет огласяше с години мрежата. А Гошо Боецът внасяше сигнал, след сигнал в коя ли не институция, та сигурно и при Главния Мюфтия.

Йончева и Радан не оставаха по-назад. Пишеха докъде ли не, че и какви ли не комисии ЛИБЕ-МИБЕ и Китка не сезираха. И това се правеше с невероятна упоритост с години.

Преди 10 дни същият този Биволъ излезе с разследващ материал, извършен от тях, съвместно с колегите им от Полша и Румъния.

В него става дума за огромните корупционни сделки на правителството с таен износ на оръжие чрез посредници за Украйна. Приложени са документи и доказателства. Всички следи водят пряко към Кирил Петков и Нинова и става въпрос за корупция в много големи размери.

И не само. Показва една антибългарска и вредна за държавата ни политика, която се е провеждала съвсем умишлено с цел да се създаде благоприятна корупционна среда.

От една страна България, заедно с Унгария са единствените страни, които отказват износ на оръжие и боеприпаси за Украйна. Това автоматично ни поставя в категорията проблемни и неблагонадеждни партьори за ЕС и НАТО. По тази линия със сигурност в бъдеще ще търпим негативи.

От друга страна с тези сделки пък се ощетяват пряко държавните оръжейни заводи, в името на далаверата на частни субекти. Който не е бил съгласен да си трае и затваря очите пред тези схеми, дирижирани от Калоян Методиев немедлено е бил уволняван.

По-брутална корупция и търговия с влияние от тези схеми трудно може да се посочат от предишни правителства. Че и за капак са изнасяли некачествени и опасни боеприпаси, което удря пряко по имиджа на оръжейната промишленост на България.

Но при умния-красивитет се чува оглушително мълчание по въпросът. Поне едно тъпо оправдание в техен стил, че Бивол преди са били истински и достоверен източник, но вече не са, да бяха драснали.

Не. Не се обелва и дума. Гошо Боецът не сезира никой, а Радан и Йончева са изпаднали в дълбока нелегалност. Нинова продължава да наглее, а Гешев нещо и той се прави на разсеян.

Та явно това правителство е борело корупцията с още по-брутална и нагла корупция!

Последвайте ни вече и в Телеграм

Similar Posts