| | | |

Ало, Прокуратурата: Караджов с нови и шокиращи разкрития за Кирил Петков и парите за пътища

30 септември е датата до която “Продължаваме промяната” и Кирил Петков наложиха като срок да могат да се удължат действащите досега договори.

Аз го попитах защо при условие, че можем да решим генерално проблема и моето решение беше изпратено писмено до сключване на нови договори по процедури по Закона за обществените поръчки, това е най-логичното.

Само че той каза: Така по този начин ще си гарантирам, че коалицията ще върви по-дълго време и няма да бъде бутнато правителството. Това заяви в ефира на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов.

“Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител, заложи се гигантска криза, ако фирмите не доброволно да продължат да си вършат работата ще се предизвика огромна катастрофа”, добави още той. И призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков.

Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера Петков.

По думите му липсва законово основание на базата на което да си възстановят договорите.

“50 процента от средствата са изплатени. Зимна поддръжка може да има, ако Конституционният съд например прецени да разгледа делото през септември. Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми, ако имаше служебен кабинет, ето че ще има“.

Според него са спрени всички големи инфраструктурни проекти.

“По отношение на Агенция “Пътна инфраструктура” бяхме блокирани от “Продължаваме промяната”, лично от Кирил Петков”, завърши Гроздан Караджов.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts