| | | |

НА ЖИВО Бойко Рашков с отчет на дейността на МВР

Министерството на вътрешните работи дава отчет на дейността си в брифинг.

32 са убийствата до момента, а през миналата година те са били повече – 38. При кражбите е имало леко увеличение, но пък разкриваемостта също се е нараснала.

Вътрешното министерство обаче констатира ръст на Пътно-транспортните произшествия – 2851 тежки катастрофи, като броят на загиналите е нараснал с 12% в сравнение с миналата година.

Станислав Кирчев, който е шеф на националната полиция, отчете успешните реализации през 2022 г. Една от тях е разкритото убийство на Тургай Сали в Хасково. Обвиняем е мексикански гражданин.

Друга е свързана с убийството на Любомир Иванов в София през март, както и убийството на Алена Щерк, за което обвиняем е нейният приятел.

Националната полиция е разкрила и три групи телефонни измамници.

През първите шест месеца на годината ГДБОП е провела 114 полицейски операции, отчете пък зам.-шефът на службата Явор Серафимов. Главен приоритет оставало взаимодействието с националните и европейските органи.

Повече от 66 хил. души са се опитали да навлязат нелегално в страната, което било повече в сравнение с миналата година, като най-големият натиск бил на българо-турската граница. 128 са образуваните досъдебни производства за каналджийска дейност.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

Similar Posts