| | | |

От БСП отговориха на най-задавания въпрос около служебния кабинет

В служебното правителство има хора с различен опит и с различно политическо представителство. Има десни, има центристи, има и леви. Президентът винаги се е стремял да олицетворява тази пъстрота на политическата система.

Това заяви Калоян Паргов от БСП в ефира на Nova News.

снимка Архив

“Доколкото имам информация, този път президентът не се е допитвал до нито една политическа централа, но не е и длъжен да го прави”, каза още той.

Паргов изрази надежда Иван Демерджиев, който ще бъде вътрешен министър, да успее да се справи с гарантирането на честността на изборите, както го е правил Бойко Рашков.

На въпрос дали да очакваме да станем свидетели на реваншизъм и ревизия на служебното правителство спрямо кабинета Петков, социалистът смята, че назначеният от Радев кабинет трябва да се фокусира върху овладяването на проблемите, за да не се влоши ситуацията още повече наесен.

От тази гледна точка не знам дали ревизионизмът ще бъде печеливш в тази ситуация, посочи той.

По темата с руския газ Калоян Паргов подчерта, че страната ни има право на този газ, защото все още имаме договор с “Газпром” и разкритикува досегашните управляващи, които по думите му едностранно са прекратили договора.

Проблемът с газа трябва да бъде решен до есента. В момента е очевидно, че имаме недостиг и купуваме газ на по-високи цени, отбеляза Паргов.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts