| | | |

Петър Чобанов: Поведението на отиващото си правителство ни остави без газ

“Поведението на отиващото си правителство ни доведе до тази ситуация да нямаме газ. Дори и тези митични 7 танкера да бъдат доставени, няма да бъдат достатъчни.”

Хранилището в Чирен в момента е запълнено само на 40 на сто

Това заяви пред БиТиВи депутатът от ДПС Петър Чобанов.

По думите му страната ни продължава да доставя руски газ чрез посредници, на по-висока цена. Той подчерта, че нямаме достатъчно осигурени количества газ, да задоволят нуждите на потребителите.

„Българското правителство не използва възможността за плащане в долари на „Газпром“ и превалутиране. Правителството не го използва. Ще видим служебния кабинет“, допълни депутатът от ДПС.

Държавата обеща да компенсира разликата за цените на газа, но това едва ли ще се случи. Рискуваме през зимата да останем на студено, добави Чобанов.

Той посочи, че позицията на ДПС е ясна. В краткосрочен период трябва да се използват всички възможности, за да няма недостиг на газ. В дългосрочен период трябва да се постигне 100% диверсификация подчерта народният представител.

По отношение на предстоящите предсрочни избори той посочи, че за да върви България напред, трябва да се движи с идеята за ясно евроатлантическо мнозинство. Той заяви, че ДПС е отворена към диалог с другите партии, споделящи същите ценности.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts