| | | |

Четирима от отцепилите се от ИТН депутати получили оферта от ПП

“Аз въздъхнах с облекчение, когато лидерът на ИТН заяви, че излизаме от коалицията. Това облекчение обаче , противно на общите коментари в тази връзка, беше свързано с това, че аз не вярвах на министрите, които ИТН беше излъчило – главно на Гроздан Караджов и министъра на енергетиката Александър Николов”.

Това заяви независимият депутат и бивш член на ИТН Николай Радулов в предаването “Лице в лице”.

Той сподели още, че четирима от отцепилите се депутати от партията на Слави Трифонов имат предложение за вливане в “Продължаваме Промяната”.

“В момента това се обмисля и се водят разговори. Започваме да подготвяме създаване на гражданско сдружение, което да работи за независима енергетика и борба с корупцията, каквито цели споделят и от “Продължаваме Промяната”, каза Радулов, който е сред четиримата поканени отцепници.

“За Слави Трифонов мога да кажа, че едноличната власт и нежеланието да обсъждаш с другите не ми говорят добре за политически качества”, каза още той.

По думите на Радулов, в първите две Народни събрания са се извършвали някакви действия от ИТН и те са имали логично обяснение, и са изглеждали много правилни.

“Това беше обаче до момента, в който в последните Народни събрания ИТН получи парче от баницата или стана партньор от изпълнителната власт, тогава започна да се държи като сътрудничеща си с ГЕРБ компания.

Ние с още няколко колеги, част от които напуснаха заедно с мен парламентарната група, обикаляхме страната, видяхме, че там където служебното правителство е махнало ръководителите на ГЕРБ в структурите, например на ВиК, те са били възстановени от Гроздан Караджов “, обясни Радулов.

Независимият депутат заяви, че в енергетиката имал скрити съмнения.

“Признавам, не са подкрепени с някакви конкретни доказателства. Имам разкази на хора, които не мога да прикрепя към доказателства. Аз имам съмнение, че този човек Александър Николов е по един или друг начин е свързан с “Газпром”, добави Радулов.

Той подчерта, че е говорил с много хора в сектор “енергетика”. “Те смятат, че в структурите на енергетиката има хора, които по един или друг начин са свързани с Русия, не конкретно с Путин, но естествено свързани с Русия, свързани с политиката на “Газпром”.

Мисля, че докато не бъде променена изцяло структурата в тази сфера и не бъдат направени кадрови промени, то енергетиката в България много трудно ще върви напред”, смята Радулов.

Той коментира и новия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

“Това е един компетентен, много добре правно образован човек с опит. Имам известен резерв по отношение на това, че министерство на вътрешните работи е много особено. Динамиката е много голяма и предизвикателствата са малко по различни от тези, с които вероятно е свикнал. Това е доста сложно министерство с много голям състав”.

Бившият депутат от ИТН коментира и задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

“Арестът на Борисов беше необходим. Хората го очакваха. Очевидно бе, че няма как да има редовен арест заради приближени хора в съдебната власт. Затова смятам, че това бе символично действие, за да се покаже, че “правосъдие и справедливост са различни неща”.

Тук нямаше много правосъдие, но имаше много справедливост”, обясни Николай Радулов. По думите му арестът “не беше добър с оглед на последвалото възвеличаване на Бойко Борисов като незаконно арестуван”. “А през последните 12 години бяха арестувани, ритани и унижавани много други хора”, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts