| | | | |

Извънредна ЗАПОВЕД: Нови Covid мерки задължителни за София

На територията на София се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Заповедта на Столичното РЗИ влиза в сила от 4 август, а мерките ще са задължителни 30 дни.

Освен в здравни, лечебни заведения и градския транспорт, маските стават задължителни и за търговските обекти, лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, в това число и таксита, железопътни гари, автогари и летище София.

Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора трябва да спазват физическа дистанция от 1,5 м.

При възможност и по преценка работодателите и органите по назначаване могат да създават възможност за работа в дистанционна форма.

В детските заведения и специализираните институции се провежда засилен сутрешен филтър в за недопускане на хора с клинични симптоми на COVID-19, както и за други остри заразни болести.

Ограничения има и за свижданията в болниците.

Припомняме, че част от мерките вече бяха въведени и допълнени от РЗИ София. Столицата обаче влезе в жълтия Етап 2, който предвиждаше разширяване на обхвата на част от COVID мерките.

Освен София, в жълтия Етап 2 са Варна и Силистра.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts